Poronlihaa suoraan Lapista
Löydä aitoa poronlihaa suoraan poronhoitajilta ja paikallisjalostajilta. Poronkäristys, paistit ja muut herkut ilman välikäsiä.
✓ Poronkäristysliha ja suikaleet
✓ Poron paistit (sisä- ja ulkopaisti)
✓ Poron jauheliha ja potkat
✓ Kuivaliha, kylmäsavu ja muut jalosteet
Arktista superruokaa Lapista
Poronliha on yksi maailman puhtaimmista ja ravintorikkaimmista lihoista. Porot laiduntavat vapaana Lapin tunturissa ja metsissä, syöden jäkälää, heiniä ja muita luonnonkasveja.
Poronhoitajaa
Suomessa on noin 4500 poronhoitajaa
Luonnonmukaista
Porot laiduntavat vapaana luonnossa
Rahat suoraan tuottajalle
Lihat poronhoitajalta sinulle
Poronlihatuotteet
Löydä juuri sinulle sopiva poronlihatuote - käristyslihoista jalostettuihin herkkuihin
Poronkäristysliha
Suomalaisten suosikki. Ohuet suikaleet, jotka valmistuvat nopeasti pannulla. Klassinen poronkäristys puolukkahillon ja perunasoseen kera.
Käyttö: Poronkäristys, wokit, padat
Poron sisäpaisti
Murein ja arvokkain osa. Täydellinen uunissa hitaasti kypsytettynä tai ohuina medaljonkeina.
Käyttö: Paistit, medaljongit, juhlaruoat
Poron ulkopaisti
Vähärasvainen ja maukas. Sopii monenlaiseen valmistukseen pannulta uuniin.
Käyttö: Paistit, pihvit, grillaus
Poron jauheliha
Vähärasvainen ja proteiinipitoinen vaihtoehto naudan jauhelihalle. Sopii kaikkeen missä käyttäisit jauhelihaa.
Käyttö: Jauhelihakastikkeet, pihvit, lihapullat
Poron potka ja lapa
Edullisemmat palat, jotka sopivat pitkään hauduttamiseen. Maku kehittyy kun annat aikaa.
Käyttö: Padat, keitot, haudutukset
Poron kuivaliha
Perinteinen säilöntämenetelmä. Intensiivinen maku ja pitkä säilyvyys. Täydellinen retkieväs.
Käyttö: Välipala, retkieväs, salaatit
Tuhansia vuosia vanha perinne
"Poro ei ole vain eläin - se on elämäntapa, joka yhdistää sukupolvet ja pitää pohjoisen perinteet elossa."
Ostajille
Löydä tuoretta poronlihaa suoraan Lapista
Tiedät tarkalleen mistä lihasi tulee. Suoraan poronhoitajalta, ei välikäsiä.
Poronliha suoraan erotusten jälkeen. Tuoreempaa et mistään saa.
Vähärasvaista, proteiinirikasta ja täynnä omega-3-rasvahappoja. Arktista superruokaa.
Poronhoitajille ja jalostajille
Myy poronlihaa suoraan kuluttajille
Myy ilman välikäsiä ja tukkuliikkeitä. Saat oikeudenmukaisen hinnan työstäsi.
Kerro tarinasi ja rakenna kanta-asiakaskunta, joka arvostaa aitoa Lapin poronlihaa.
Ei aloitusmaksuja. Maksat vain 5% komission onnistuneista kaupoista.
Poronlihan terveyshyödyt
Poronliha on yksi maailman terveellisimmistä lihoista
Runsaasti proteiinia
Poronlihassa on jopa 25% proteiinia - enemmän kuin useimmissa muissa lihoissa.
Vähän rasvaa
Alle 3% rasvaa, ja sekin pääosin terveellistä tyydyttymätöntä rasvaa.
Omega-3-rasvahappoja
Poronlihassa on poikkeuksellisen paljon omega-3-rasvahappoja jäkäläruokavalion ansiosta.
Puhdas alkuperä
Ei antibiootteja, ei hormoneja, ei tehotuotantoa. Vain puhdasta arktista luontoa.
Poronlihan myynti ja säädökset
Poronlihan myynti kuluttajille edellyttää hyväksyttyä teurastamoa ja lihantarkastusta. Willitissä myyvät vain todennetut poronhoitajat ja jalostajat, joilla on asianmukaiset luvat. Kaikki tuotteet on tarkastettu ja jäljitettävissä porotilalle asti.
Maista aitoa Lapin poronlihaa
Usein kysytyt kysymykset
Miksi poronliha on kalliimpaa kuin tavallinen liha? ▼
Porot laiduntavat vapaana arktisessa luonnossa eivätkä sovi tehotuotantoon. Poronhoito on käsityötä ja erotukset tapahtuvat kerran vuodessa. Hinta heijastaa ainutlaatuista laatua, puhtautta ja kestävää tuotantotapaa. Kun ostat suoraan tuottajalta, saat parhaan hinta-laatusuhteen.
Milloin poronlihaa on parhaiten saatavilla? ▼
Poroerotukset tapahtuvat syksyllä (syys-marraskuu), jolloin tuoretta poronlihaa on parhaiten saatavilla. Pakastettua ja jalostettua poronlihaa (kuivaliha, kylmäsavu) on saatavilla ympäri vuoden.
Miten poronliha säilytetään? ▼
Tuore poronliha säilyy jääkaapissa 3-5 päivää. Pakastettu poronliha säilyy -18°C:ssa jopa 12 kuukautta. Sulata aina jääkaapissa, älä huoneenlämmössä. Kuivaliha säilyy huoneenlämmössä kuukausia.
Miten valmistan poronkäristyksen? ▼
Klassinen poronkäristys: Sulata käristysliha ja paista voissa kuumalla pannulla kunnes ruskistunut. Lisää ripaus suolaa ja loraus vettä. Hauduta miedolla lämmöllä 15-30 min. Tarjoa puolukkahillon ja perunasoseen kera. Paistista tehty käristys vaatii lyhyemmän haudutuksen.
Voiko poronlihaa myydä ilman Y-tunnusta? ▼
Poronlihan myynti on elinkeinotoimintaa, joka vaatii Y-tunnuksen, hyväksytyn teurastamon ja lihantarkastuksen. Poronhoitajat myyvät yleensä paliskuntien tai osuuskuntien kautta, tai omalla elintarvikehuoneistoilmoituksella. Willitissä myyvät vain todennetut tuottajat.